Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: kyivcutlet / instagram.com

Новий заклад на вулиці Басейній, 1-3/2а в Києві викликав обурення в користувачів соцмереж через стіл із написом «Азовсталь».

«Цей стіл-символ має свою історію. Поки Ви смакуватимете котлетою по-київськи, ми розказуватимемо», — йшлося на сторінці ресторану.

На хвилю критики заклад відреагував постом із вибаченнями перед тими, хто «відчув біль, дивлячись на цей стіл». У ресторані вважають, що концепцію неправильно зрозуміли: «Символи, якими ми наповнювали простір, — це щоденне нагадування про відвагу та незламність».

Однак запевнили, що у закладі стола «Азовсталь» не буде.

Як писали столичні медіа, ресторан під назвою або «Котлета по-київськи», або «Ресторація Української Незламності» мав відкритися 29 квітня. Наразі відкриття ще не було.

У закладі вирішили розмістити «символи незламності українського духу», такі як Бородянський півник, фрагмент Ізюмського мосту й той же стіл «Азовсталь». Передбачалося, що головною стравою в меню буде котлета по-київськи в кількох варіаціях.

Фото: kyivcutlet / instagram.com

Кілька тижнів тому фастфуд «Котлета по-київськи», що вже працює на Хрещатику, поскаржився на копіювання імені. Нарікали, що нова «Котлета по-київськи» замовляє продукти в їхніх постачальників, і ті плутаються.

Фото: instagram.com/kotleta.pokyivsky

Зараз на фото зі сторінки нового закладу слідує, що власники замінили вивіски — тепер вказано назву «Ресторація Української Незламності».

Фото: kyivcutlet / instagram.com

Нагадаємо, депутати Верховної Ради розробили законопроєкт про обмеження використання патріотичної тематики в комерції. Цей документ забороняє такий креатив, як «Героїча Буча Комбуча» та насіння редису «Азовсталь».

Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
всього від 100 грн/місяць!

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button