Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23656 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: КП УЗН Дніпровського району

Цього року в Києві обрали визначені експериментальні ділянки, на яких висаджуються декоративні луки та застосовується підхід відмови від косіння. Про це повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

За його словами, цієї весни були визначені декілька ділянок у кожному районі міста, де наші комунальники висаджують декоративні луки та застосовується підхід натурального росту трав. В обох випадках йдеться про мінімальне скошування, а отже не тільки економію ресурсів, але і створення ідеальних умов для розвитку і захисту біорізноманіття, пояснив він.

У цьому році у столиці з’явиться 25 декоративних лук, зокрема на транспортних розв’язках, розподільних смугах і ділянках уздовж автомобільних доріг. Приблизно така ж кількість ділянок, які розташовані не в зоні активної рекреації, буде виділена для проведення експерименту із відмовою від косіння.

«Напередодні сезону косіння офіційно нагадали усім комунальним службам, які займаються доглядом газонів, дотримуватися Правил утримання зелених насаджень. Передусім йдеться про важливість дотримання вимог щодо висоти скошування, яка на партерних газонах має становити не менше 2-4 см, звичайних – 3-5 см», – повідомив він.

На сайті Київради щороку з’являються петиції з вимогою припинити скошування трави.

Декоративні луки та обмеження косіння на визначених ділянках є поширеною практикою в багатьох європейських столицях, зокрема Лондоні, Відні, Берліні та інших. Важливою перевагою цих підходів є забезпечення харчуванням (пилок та нектар) комах-запилювачів, що сприяє розвитку біорізноманіття.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button