Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото з відкритих джерел

ТОВ «Фінансова компанія “Житло-Капітал”», яка є управителем фондів фінансування будівництва об’єктів корпорації «Укрбуд», має повернути на рахунки в українських банках понад 3,7 млрд гривень. Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку видала відповідне розпорядження.

Відповідно до законодавства, компанії, які займаються професійною діяльністю з управління майном для фінансування об’єктів будівництва або здійснення операцій з нерухомістю, мають зберігати кошти оперативного резерву, сформованого за рахунок залучених в управління коштів, на банківських рахунках.

У розпорядженні йдеться, що ТОВ «ФК “Житло-Капітал”» передала кошти свого оперативного резерву до ТОВ «Каса народної допомоги», яка є небанківською установою. Відповідно, Нацкомісія вимагає від компанії «розміщення всіх коштів оперативного резерву фондів фінансування будівництва у сумі 3,7 млрд гривень на вкладних рахунках у банках».

За даними «Економічної правди», ТОВ «Каса народної допомоги» пов’язане з власником компанії «Укрбуд» Максимом Микитасем. У 2016 році дане ТОВ кредитував покупку житла в «Укрбуд». На той час Максим Микитась вивів близько 1,5 млрд гривень.

Микитася звинувачують у корупційній схемі з квартирами для Національної гвардії України на понад 81 млн гривень. Наприкінці 2022 року Микитася викрили у спробі підкупу за 22 мільйони євро мера Дніпра.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button