Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото з відкритих джерел

Одеський морській торговий порт виключать зі списку ЮНЕСКО, до якого місто було прийнято на початку 2023 року. Про це заявив мер міста Геннадій Труханов.

За словами Труханова, також місцева влада від представників ЮНЕСКО отримали перелік рекомендацій, частина яких повинна бути виконана до червня 2023 року, ще частина – до лютого 2024 року.

Рекомендації стосуються розширення об’єкта всесвітньої спадщини до меж комплексної охоронної зони, а також виключення Одеського порту з об’єкта всесвітньої спадщини, але включення його до буферної зони – території навколо об’єкта, де будуть діяти обмеження щодо нового будівництва. Також мова йде про покращення стану історичної забудови, прибирання рекламних вивісок, літніх майданчиків, МАФів, кондиціонерів з фасадів будинків тощо.

Влада має посилити правове регулювання з метою захисту від неналежного містобудівного розвитку, удосконалити систему управління та моніторингу об’єкта ЮНЕСКО. У місті планують запровадити заходи задля збереження та покращення історичного обліку, заохочуватимуть бізнес та власників будівель, залучатимуть  інвесторів задля вкладання грошей задля покращення стану деяких старовинних будівель тощо. Згідно з рекомендаціями, потрібно створити креслення і моделі автентичних огорож, вуличних меблів, клумб та інших типів міського середовища у притаманному Одесі історичному стилі кінця XIX – початку XX століть.

Історичний центр Одеси внесли до списку світової спадщини ЮНЕСКО наприкінці січня цього року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button