Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: RIEL-CITY. Фото: riel.ua

У міськраді Львова почали перевірку чи відповідають проєкти забудовників передбаченій документації. Про це заявив заступник мера Любомир Зубач.

На засіданні виконкому обговорили питання дотримання соціальних зобов’язань компанією «Ріел». До речі, це та сама компанія, яка будує на лівому березі Києва масивний житловий комплекс.

Чиновники перевірили проєкти компанії: «Підзамче» (вулиці Богдана Хмельницького-Волинська), RIEL-CITY (вулиці Рудненська, 8) та «Америка» (вулиця Володимира Великого, 108). Згідно з містобудівними умовами та обмеженнями на кожному проєкті передбачено зведення соціальної інфраструктури – шкіл та дитячих садочків.

У проєкті «Підзамче» передбачено три дитячих садочки та школа на 720 учнів з дошкільним навчальним закладом на 50 місць. Станом на зараз зведення вбудованих ДНЗ триває, натомість школу ще не почали будувати. Житловий комплекс RIEL-CITY передбачає будівництво садочків з початковою школою на 140 місць. Проте навчального закладу досі немає. У проєкті «Америка» передбачено ДНЗ на 80 місць. Проте досі не проведено архітектурний конкурс і об’єкт не будують.

У забудовника коментують, що ці комплекси готові лише на 50%. Зокрема, всі ДНЗ і школи є інтегровані всередину комплексу і не можуть функціонувати поки не збудовано комплекс.

На засіданні забудовник погодився розробити по кожному об’єкту дорожню карту реалізації проєктів соціальної інфраструктури. Презентувати їх будуть публічно через три тижні.

За словами Зубача, зараз вони аналізують всіх забудовників, що було передбачено документацією і що є по факту.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button