Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23429 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: instagram.com/verba.22

Соцмережі поширюють фото з правого берега Києва, звідки відкривається вид на масивні багатоповерхівки на лівому березі. Панорама забудованого берега Дніпра вже перетворюється на мем.

«На випадок повторного наступу з Білорусі на березі Дніпра побудували Стіну», — жартує Андрій Фріл. Олена Грозовська називає цю забудову «тетрісом Кличка». «Так, стоп, нижній ряд уже зібрали, воно має зникнути», — відповідає Остап Українець. 

Це житловий комплекс Great, який зараз у процесі будівництва. Він з’явився внаслідок реалізації детального плану території промзони на Позняках. ДПТ передбачає будівництво 13 тисяч квартир, із яких п’ять тисяч припадає на тринадцять 26-поверхівок ЖК Great. Від води будинки відділяє лише Дніпровська набережна.

Девелопери — компанія РІЕЛ (ЖК Львівський квартал, Львівська площа, Елізіум та OK’LAND) та IB Alliance (ЖК Зарічний). Рішення про передання земельних ділянок Київрада видавала у 2009-2018 роках.

Візуалізація проєкту: great.com.ua

Наразі зведено сім будинків, з яких чотири ввели в експлуатацію. Будівництво не припинялося від початку російського вторгнення і зараз активно триває.

Уже збудовані черги. Фото: great.com.ua

«При наданні дозволів на будівництво висотних ЖК у Києві взагалі не враховують вплив новобудови на характерні краєвиди міста. Так масивний ЖК GREAT, розташований безпосередньо на березі Дніпра, сьогодні вже змінив одну з кращих панорам Києва: від Ботанічного саду з каскадами бузкових кущів, Видубицьким монастирем, мостами, дніпровськими далями», — зазначав архітектор Гліб Ушаков.

За його словами, раніше забудова лівобережжя у цьому місці була розташована далі та сприймалась фоновою за озелененням.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button