Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: globsec.org

Німецький уряд більше не планує виділяти фінансування на прийом біженців федеральними землями. Про це йдеться в проєкті документа майбутнього саміту з питань біженців, передає The Local.

Напередодні міграційного саміту, що відбудеться 17 травня в Берліні між федеральним, земельними та місцевими урядами, не вдається досягти згоди в суперечці щодо питань фінансування. У проєкті документу йдеться, що федеральний уряд надає мільярдну допомогу незважаючи на дефіцит бюджету – в той час як федеральні землі та муніципалітети зафіксували профіцит. Очікується, що у найближчі роки буде надаватися лише одноразова допомога на загальні витрати, пов’язані з біженцями, у розмірі 1,25 мільярда євро, яка вже була надана.

Незважаючи на проєкт резолюції, керівники земель відновили свої вимоги щодо збільшення бюджету на біженців. За словами глави землі Гессен Бориса Райна, федеральний уряд повинен щонайменше подвоїти свою нинішню частку в 2,75 мільярда євро. Анке Релінгер, прем’єр-міністр Саарланду, закликала «використовувати незатребувані фонди сприяння розвитку житлового будівництва для створення доступного житла, яке також може тимчасово використовуватися для розміщення біженців».

Крім того, федеральний уряд хоче полегшити повернення шукачів притулку, яким було відмовлено в наданні притулку, до їхніх країн. Згідно з проєктом постанови, правові норми, які до цього часу ускладнювали депортацію, мають бути скориговані. Зокрема, передбачається надання можливості поліції щодо пошуку і продовжити термін так званого виїзного ув’язнення з десяти до 28 днів.

Хмарочос писав, що у Німеччині 12 із 16 федеральних земель оголосили про тимчасову зупинку прийому біженців за системою первинного розподілу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button