Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23645 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/zelenbud

Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрила десятьох осіб на розкраданні 115 млн гривень коштів «Київзеленбуду». Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування Національного антикорупційного бюро скерував до суду обвинувальні акти.

Акти скеровані стосовно колишнього позаштатного радника гендиректора об’єднання, двох колишніх гендиректорів КО (у 2016–2018 та 2018-2019 роках), ексзаступника гендиректора з комерційних питань, колишнього начальника та працівника одного з відділів об’єднання, довіреної особи позаштатного радника гендиректора «Київзеленбуду», колишнього виконувача обов’язків начальника Управління екології і природних ресурсів Київради, директора приватного товариства та приватного підприємця.

У 2016-2017 роках «Київзеленбуд» провів тендери на закупівлю спецтехніки. Колишнього позаштатного радника гендиректора КО слідство вважає організатором корупційної схеми. Він забезпечив перемогу в цих тендерах наперед визначених компаній, які поставили техніку за завищеними цінами. Частину незаконно отриманих коштів учасники корупційної схеми перерахували на рахунки іноземних компаній, а звідти — на підконтрольну учасникам схеми компанію, зареєстровану в Італії.

Зазначимо, що з 2019 року «Київзеленбуд» очолює Олексій Король.

Читайте також: Скільки аудитори нарахували розкрадань на ремонтах київських парків?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button