Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Чернівцях чиновники обладміністрації пересіли на колісні крісла, щоб на власному досвіді побачити, чи пристосоване місто для пересування на візках. 

Таку акцію провели п’ятого травня, у Міжнародний день боротьби за права осіб з інвалідністю. Учасники проїхалися від будинку з левами до Резиденції молоді. 

«Оту ділянку невеличку, метрів 150-200, які ми подолали на колісних кріслах, було проїхати дуже важко. Надзвичайно різкі переходи між тротуаром і проїжджою частиною. Важко піднятись на бордюр», — розповіла про свої враження заступниця голови ОВА Альона Атаманюк.

Також посадовиця помітила, що багато приміщень абсолютно недоступні. Навіть не кожен може дотягнутись до кнопки виклику, щоб вийшли працівники і допомогли зайти.

У той же день в Чернівцях пройшла конференція з безбар’єрності, на якій презентували «Довідник безбар’єрності».

Це мультиформатне видання зі шрифтом Брайля, конгревним тисненням і QR-кодами на переклад жестовою мовою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button