Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Роман Балук

Міжнародна організація проінспектувала дитячий майданчик «Лис Микита» у Львові, на якому травмувалася дитина. Про це  повідомляє Львівська міськрада.

Працівник німецької компанії SF-Service Гольґер Вент перевіряє майданчик на відповідність до європейських вимог, хоча українське законодавство цього не вимагає.

Перші висновки німецького інспектора втішні, проте є й кілька зауваг. Інспектор зазначив, що через криве дерево були складнощі прикріпити до нього прямі канати – виникали отвори різної величини. Щоб бути повністю впевненими в безпеці, довкола лазанки прикріпили ще одну додаткову сітку. Також на одній балці знайшли потенційне місце, де діти, коли лізтимуть наверх, можуть застрягти пальцем або шнурками від курток. Про нього вже повідомили працівників, які мають збільшити отвір та унеможливити ризик.

«Я мушу ще подивитись на кілька деталей, але загалом я вже все записав. Мій протокол складається не лише з переліку недоліків, а й з побажань. Після підписання протоколу відповідальність за усунення недоліків лягає на виробника і того, хто здійснює експлуатацію майданчика. Зі свого боку можу сказати, що своїх дітей я би без застережень пустив бавитись на цьому майданчику», – сказав інспектор.

Читайте також: У Чернівцях облаштовують дитячий майданчик від німецького майстра

Офіційні висновки та сертифікат, який засвідчує відповідність майданчика міжнародним стандартам безпеки, опублікують наступного тижня.

Дитячий майданчик «Лис Микита» відкрили наприкінці квітня. Його виготовив німецький виробник за кошти анонімного інвестора. Конструкції зроблені з натурального дерева, для покриття використали дрібну гальку. Першого травня п’ятирічний хлопчик зламав там стегно, впавши з півтораметрової висоти.

Майданчик побудувала компанія Wesendorfer Kinderland, яка займається цим вже 22 роки. Її власник, німець Матіас Гьопфнер, каже, що більшість майданчиків вони виготовляють на експорт до Європи. В Україні перші майданчики компанія звела у Івано-Франківську та Чернівцях, проте Лис Микита – їхній перший грандіозний проєкт в Україні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button