Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23508 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Johannes Hofmann

Швейцарія може зобов’язати українських біженців продавати свої особисті автомобілі, щоб надалі отримувати соціальні виплати. Про це заявила директорка департаменту юстиції та поліції Елізабет Бом-Шнайде, пише Neue Zürcher Zeitung.

Уряд країни вводить суворіші правила контролю за виплатами для шукачів притулку, але остаточне рішення буде ухвалювати місцева влада. За словами Бом-Шнайдер, кожен випадок потрібно розглядати індивідуально. Вона наголошує, що українці мають прийняти рівні умови для отримання соціальних виплат.

До решти отримувачів соціальних допомог застосовуються набагато суворіші правила. Сім’ям доводиться розкривати всю інформацію і подавати заявки на найменші витрати.

Ще у березні 2023 року українців, які понад рік проживають у Швейцарії, попросили перевірити свої активи, якщо вони хочуть і надалі отримувати фінансову допомогу. Зокрема, якщо вартість автомобіля перевищує встановлену владою кантону межу, його доведеться продати.

Кожен швейцарський кантон має свої норми активів для біженців. Наприклад, у кантоні Люцерн ліміт власних актвів для отримання соцвиплат – чотири тисячі франків (4,3 тисячі доларів) на одну особу. Якщо ж рахувати ліміт на родину, він складає десять тисяч франків (11 тисяч доларів).

Станом на березень 2023 року у шести федеральних центрах притулку Швейцарії було зареєстровано 75 тисяч українських біженців. Переважна кількість громадян отримала захисний статус S, активований спеціально для українських біженців з початку березня минулого року, за федеральною програмою інтеграції з дозволом на роботу, навчання іноземних мов, підтримкою дитячої освіти та медичного страхування.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button