Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Копенгаген. Фото: VENUS MAJOR/unsplash

Організація The Social Hub склала рейтинг європейських міст з ідеальними умовами для покращення та підтримки ментального здоров’я.

Аналітики дослідили 36 найпопулярніших міст Європи, порівнявши низку факторів, які мають позитивний вплив на психічне благополуччя – від зовнішнього середовища до спільноти навколо. Проаналізовані показники включають сонячні години, рейтинг щастя, кількість пішохідних доріжок, якість повітря, рівень забруднення, середню вартість абонементу в спортзал, середню тривалість робочого дня, сприйняття ЛГБТК+, а також поширеність депресії та тривоги.

«Існує кілька причин, чому одне місто може бути кращим для вашого психічного здоров’я, ніж інше. На це впливає свіже повітря, отримання достатньої кількості вітаміну D, життя в середовищі зі стійким балансом між роботою та особистим життям», – йдеться в дослідженні.

Перше місце посіла данська столиця Копенгаген. Місто пропонує чисте повітря (81,9 зі 100) та низький рівень забруднення (21,2). Жителі можуть отримати приблизно 1912 годин сонячного світла на рік і скористатися 85 пішохідними доріжками поблизу. Загалом Данія має кращий бал за щастя, ніж будь-яка інша країна, з оцінкою 7,6 з 10. Це також одна з найбільш дружніх до ЛГБТК+ країн.

Австрійський Відень займає другу позицію. Місячний абонемент у спортзал там коштує в середньому 27,94 євро (1 124 гривень). Попри нижчий індекс щастя (7,16), ніж у Данії, депресія менш поширена в Австрії: 3,42% її населення стикається з цією проблемою порівняно з 3,85% у Данії.

Відень. Фото: Arno Senoner/unsplash

Столиця Швеції Стокгольм опинилася на третьому місці рейтингу з показником щастя 7,4. Місто займає третю позицію за кількістю пішохідних доріжок (734) і друге місце за якістю повітря (84,3). Середня вартість місячного абонементу в спортзал коштує 41 євро (1 650 гривень).

Стокгольм. Фото: Catalina Johnson/unsplash

Столиця Норвегії Осло посідає четверте місце в загальному списку. Кількість годин сонячного світла на рік нижча (1668), але місто має низький рівень забруднення (21,7), а також чисте повітря (77,1).

Норвегія займає перше місце за соціальним прогресом з результатом 90,7 – найвищим серед усіх країн.

Осло. Фото: Darya Tryfanava/unsplash

Нідерландська столиця Амстердам посідає п’яте місце завдяки високій оцінці якості повітря (74,8) та доступному абонементу в спортзал – приблизно 35 євро на місяць (1408 гривень). Водночас кількість пішохідних доріжок менша порівняно з іншими містами (62).

Амстердам. Фото: Noralí Nayla/unsplash

Жителі Нідерландів також виграють від скороченого робочого тижня з середньою тривалістю 30,9 години (найкоротший з усіх проаналізованих міст), а сприяння ЛГБТК+ оцінюється в 89 балів зі 100.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button