Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: t.me/Tsegla_news

Після розголосу забудовник припинив розбирати історичну будинок на вулиці Рейтарській в центрі Києва, але забудовник встиг суттєво його пошкодити, повідомляє об’єднання Цегла.

На вихідних компанія НЕСТ почала розбирати 130-річний флігель — пам’ятку історії місцевого значення за адресою Рейтарська, 37А. Забудовник планував провести «реставрацію зі знесенням дворових будівель»: за задумом, від пам’ятки має лишитись лише видозмінений фасад.

За іронією, поряд розташовано Департамент культурної спадщини Міністерства культури, і будмайданчик видно з вікон установи.

Фото: t.me/Tsegla_news

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 298 — незаконне проведення робіт на об’єкті археологічної спадщини.

Активісти влаштували громадське чергування на пам’ятці, спостерігаючи, чи забудовник не захоче відновити роботи.

Фото: t.me/Tsegla_news

Юрист Дмитро Перов розповідає, що в цьому дворі раніше також був історичний будинок 37Б, який у 2011 році вилучили з державного реєстру пам’яток, і цієї будівлі вже немає.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button