Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Marjan Blan / Unsplash

У Києві найближчим часом розпочнеться технічне тестування електронного квитка на окремих маршрутах приватних перевізників. Про це повідомляє «Вечірній Київ».

Комунальне підприємство «ГІОЦ» спільно з приватними перевізниками розробляє механізм підключення маршруток до єдиної автоматизованої системи оплати проїзду. Для цього потрібно обладнати кожний транспорт валідаторами та під’єднати всі маршрути приватних перевізників до автоматизованої системи оплати проїзду. Також треба врахувати різні тарифи на маршрутах та забезпечити можливість пільгового проїзду для різних категорій пасажирів.

Найближчим часом КП «ГІОЦ» планує розпочати технічне тестування електронного квитка на окремих маршрутах приватних перевізників. Йдеться лише про технічну складову інтеграції маршрутних таксі до загальної системи.

Раніше кияни підписали петицію про безготівкову оплату в маршрутках. Київрада її не підтримала. У відповіді йшлося, що за провадження безготівкового проїзду в маршрутках можливе лише за умови приєднання київських приватних перевізників до міської системи. Вказано, що «перемовини ведуться». При цьому зазначається, що запровадження системи відкладено на час дії воєнного стану та ще дев’ять місяців після його скасування.

До цього приватні перевізники Києва відмовлялися доєднуватися до системи електронного квитка, пояснюючи тим, що столична модель перевезень не така, як у європейських країнах. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button