Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23495 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Marjan Blan / Unsplash

Київрада не підтримала петицію про запровадження безготівкової оплати в маршрутках Києва, яка набрала шість тисяч підписів.

У відповіді йдеться про те, що за провадження безготівкового проїзду в маршрутках можливе лише за умови приєднання київських приватних перевізників до міської системи. Вказано, що «перемовини ведуться».

При цьому зазначається, що запровадження системи відкладено на час дії воєнного стану та ще дев’ять місяців після його скасування.

«Це питання успішно відкладається на користь приватних перевізників з 2019 року. І перш за все причина цього — багатомільярдні обсяги готівки, яка ніде не обліковується», — коментує ініціатива «Пасажири Києва».

Раніше приватні перевізники Києва відмовлялися доєднуватися до системи електронного квитка, пояснюючи тим, що столична модель перевезень не така, як у європейських країнах. 

Читайте також: Чому Київпастранс має повернути готівкову оплату за проїзд у транспорті

Зазначимо, що місто зобов’язало водіїв наземного громадського транспорту зупинятися на час повітряних тривог. При цьому маршрутки продовжують курсувати.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button