Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23533 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Tim Mossholder

Ціни на обсмажені зерна кави почали зростати у всьому світі. Одна з головних причин – поганий врожай, які зібрали найбільші експортери, пише Bloomberg.

Зокрема, ціна на арабіку вже зросла на 20%, а на світових біржах ціни сягнули рекордного показника за останні сім років. Крім того, спостерігається тенденція, що підприємці почали переходити на каву із зерен робусти, щоб покрити витрати на виробництво. У результаті попит на робусту значно зріс, а пропозиція – в дефіциті. Цього тижня зерна робусти досягли найвищого піка ціни за останні 12 років.

Читайте також: Україна наклала санкції на торгівлю з Нікарагуа. Чи зникне з кав’ярень популярна кава?

В’єтнам – найбільший у світі виробник робусти – зібрав найменший за чотири роки врожай. Бразилія, яка на другому місці серед лідерів із вирощування цього сорту, постраждала від посухи, а Індонезія – від сильних злив. Негода знищує кавові плантації, відповідно, через це підвищуються ціни.

Видання The Page писало, що за останні півтора року кава в Україні здорожчала на 30-35%. Очікується, що навесні ціни на неї зростуть ще на третину. А восени цього року буде ще одне зростання до 50%.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button