Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23529 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/visitstockholm

Муніципалітет Стокгольма розірвав контракт із оператором міського прокату електричних велосипедів Citybike, повідомляє TheMayor.EU.

Систему прокату електровелосипедів столиця Швеції запустила у травні 2022 року. Мережа нараховувала понад 5000 електробайків італійського виробника Vaimoo. Тарифи були революційно низькими: річний абонемент коштував менш як 14 євро, вартість найкоротшого терміну оренди — 24 години — становила один євро.

При цьому прокат не субсидувався містом: бізнес-схема повністю покладалася на розумне планування та доходи від розміщення реклами на велосипедах. Також оператор зекономив на облаштуванні станцій: ті були віртуальними.

Однак швидко оприявнилися серйозні проблеми з прокатом: крім того, що доступні велосипеди важко було знайти, вони часто ламалися: спалахували батареї, а один велосипед розпався на дві частини, через що постраждав користувач.

Протягом зими довелося вилучити з прокату тисячу велосипедів із проблемними батареями. Перевірка також виявила тріщини у рамах — потенційно вони теж могли б розвалитися на дві частини.

Після історії з розваленим велосипедом компанія Citybike призупинила сервіс і за кілька тижнів попросила про додаткові шість-дев’ять місяців на пошук іншого виробника. Та місто розірвало договір, ба більше — подало на компанію в суд, вимагаючи стягнення півтора мільйона євро штрафів.

Таким чином, Стокгольм залишиться без міського прокату електровелосипедів якраз перед літнім сезоном. Пошук нового оператора займе щонайменше рік.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button