Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Мешканці історичного будинку на вулиці Жилянській 116а, зруйнованого російським дроном у жовтні, збирають гроші на його відновлення. Місцева влада ігнорує ремонт будинку, тому люди вирішили робити це самотужки.

«Наш будинок відбирають, не відбудовують, адже це дорога земля в центрі, і комусь вона  потрібна більше, ніж людям, що мешкають в будинку. Комусь війна, а меру Києва потрібна земля, навіть маленький клаптик, наш будинок всього на 16 кв», – пише його мешканка Тетяна.  

Тетяна прокоментувала «Хмарочосу», що зараз вони збирають гроші на експертизу, а далі будуть прораховувати кошторис відбудови. Відбудову планують у декілька етапів. Водночас з владою планують відновити комунікацію, після отримання експертної оцінки.

Обстріл відбувся 17 жовтня, тоді з-під завалів будинку на Жилянській витягнули тіла п’ятьох людей. Мер Києва Віталій Кличко у перший день озвучив вердикт – мовляв, будинок не підлягає відновленню.

Місцева влада наполягає, що будинок неможливо відбудувати. Заступник голови КМДА Микола Поворозник заявляв, що будинок старий, має дерев’яні перекриття і його неможливо відбудувати. Чиновник посилається на висновки експертизи, під яким «стоять десятки печаток та підписів відповідних фахівців».

Чиновники натомість запропонували власникам або заселитись у квартиру у новобудові на вулиці Польській, або отримати грошову компенсацію. Запропоноване житло розташоване на лівому березі Києва ближче до околиць міста біля танкового заводу, розмір грошової компенсації озвучений не був.

Реквізити для допомоги:

Банка: https://send.monobank.ua/jar/7ztCYPDRUD

Карта: 5375411206049731

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button