Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Сергій Сулима і Микола Кузів. Фото: Вікторія Рощина / hromadske

Обухівський райсуд призначив по 11 років ув’язнення двом колишнім поліцейським, які зґвалтували жінку у Кагарлицькому відділку Київської області, повідомлив Офіс генерального прокурора.

Тортури та сексуальне насильство, яких зазнала у травні 2020 року Неля Погребицька, мали значний суспільний резонанс. Двоє поліцейських — Микола Кузів та Сергій Сулима — викликали 25-річну жінку до відділку як свідку, і там вдягали на неї протигаз, кайданки, стріляли над головою, кілька разів зґвалтували. Прокуратура інкримінувала обвинуваченим катування, насильницьке зникнення та зґвалтування (статті 127, 146-1, 152). 

Національну поліцію також зобов’язали сплатити Погребицькій за завдану моральну шкоду 1,2 мільйона гривень компенсації, повідомили адвокатки Олена Сотник і Анна Калинчук.

Генпрокурора зазначає, що Кузів і Сулима протягом 2020 року систематично катували людей у відділку в Кагарлику. Так, у січні «вибивали» зізнання у двох чоловіків, катуючи електричним струмом, вивозили в багажнику на околицю міста, прикували кайданками до батареї на ніч.

У травні катували ще одного чоловіка: погрожували зґвалтуванням, ставили на коліна, били по голові гумовим кийком, надягали протигаз та стріляли з пістолета над головою. Потерпілому зламали ребра та ніс.

Серед обвинувачених за злочини у Кагарлицькому відділку були ще троє осіб — тодішній керівник відділку Сергій Панасенко, Євген Трохименко та Ярослав Левандюк, — але вони мобілізувалися.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button