Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Будівля готелю «Ермітаж». Фото: Nick Grapsy

Будівлі готелю «Ермітаж» у центрі Києва продали на аукціоні за 311 млн гривень. Про це повідомляє Фонд держмайна.

За актив змагалися 39 підприємців. Фінальна вартість збільшилася у 15 разів – з 21,2 млн до 311 млн гривень. У Фонді зазначили, що продаж будинків на вулиці Богдана Хмельницького став найдорожчим аукціоном з моменту відновлення приватизації у вересні 2022 року.

Тепер переможець має 20 робочих днів на сплату вартості лота. Окрім переможної ставки, він повинен сплатити ПДВ – 62 млн гривень. Також переможець зобов’язується підписати договір про охорону культурної спадщини та зберегти її історичний вигляд.

Лот складається з двох споруд. Перша будівля – це фасадний пʼятиповерховий будинок загальною площею 3165,8 кв. м, а друга – чотириповерховий флігель площею 1 963,3 кв.м на другій лінії забудови, що має проїзд у двір у лівому крилі.

Готель був побудований у 1902-1904 роках за проєктом київського архітектора Андрія Фердінанда Краусса.

За даними результатів аукціону, що оприлюднили на сайті Prozorro, перемогла приватна компанія «Житомирський меблевий комбінат». За даними Youcontrol, кінцевим бенефіціарним власником компанії є Григор’єв Вадим – експартнер Валерія Хорошковського.

За даними результатів аукціону, що оприлюднили на сайті Prozorro, перемогла приватна компанія «Житомирський меблевий комбінат». За даними Youcontrol, кінцевим бенефіціарним власним компанії є Григор’єв Вадим – експартнер Валерія Хорошковського. Він також викупив офіс банку «Хрещатик» на вулиці Прорізній, 8, офіс «ВТБ» на вулиці Пушкінська/бульвар Тараса Шевченка 26/8, офіс «Експобанку» на Дмитрівській, 18-24.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button