Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Будівля готелю «Ермітаж». Фото: Nick Grapsy

У травні Фонд державного майна проведе одразу п’ять приватизаційних аукціонів у Києві. Продаж цих об’єктів — це можливість залучити значні інвестиції для підтримки Сил оборони та розвивати українську економіку, зазначають у ФДМУ.

На приватизацію виставили автотранспортне підприємство біля метро «Лівобережна», завод «Електронмаш», будівлю готелю «Ермітаж» у центрі, офіс поряд зі станцією метро Арсенальна, одне з приміщень заводу «Арсенал».

Наразі ці об’єкти генерують борги для державного бюджету. У Фонді вважають, що нові власники зможуть розвивати бізнес, створювати робочі місця та сплачувати податки.

Стартова ціна готелю «Ермітаж» на вулиці Богдана Хмельницького становить 21,21 млн гривень. Лот складається з двох споруд. Перша будівля — це фасадний пʼятиповерховий будинок загальною площею 3165,8 кв. м, а друга — чотириповерховий флігель площею 1 963,3 кв.м на другій лінії забудови, що має проїзд у двір у лівому крилі.

Читайте також: Як змінилася вулиця Богдана Хмельницького за 200 років?

Фото: Прозорро

Завод «Електронмаш» спробують продати втретє. Востаннє продаж відбувся у січні 2022 року. Тоді його продали на онлайн-аукціоні за 430 мільйонів гривень. «Електронмаш», утворений у 1965 році, деякий час був найпотужнішим в Радянському Союзі підприємством з виробництва ЕОМ та їхніх компонентів. Наразі найцінніший актив заводу — земельна ділянка біля Великої Окружної площею 13,76 гектара.

У приміщеннях заводу залишилися вітражі, мозаїки, барельєфи та інше оздоблення.

Мозаїка Олени Гнєдаш у кафе заводу «Електронмаш» (1984 рік). Фото: Юлія Мельник

ФДМУ виставив на продаж частину нежитлових приміщень корпусу №7. Цей корпус ревіталізували впродовж 2018-2020 років. Там наразі працює коворкінг Creative State.

Читайте також: Корпус заводу Арсенал перебудували під бізнес-центр: фото до і після

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button