Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 301 днів. За цей час ми опублікували 23657 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Катерина Полянська

На схилах парку на Пейзажній алеї комунальники косили траву. Обурливий допис написала киянка Катерина Полянська.

«На Пейзажну алею зайшла група варварів з косилками. Не можу зрозуміти, навіщо косити траву на схилах у парку. Щоб все всохло до вересня місяця? Це боротьба з чим?», — написала Полянська.

Більшість людей у коментарях погодилися з Катериною, висловивши невдоволення діями озеленювачів у місті.

Кияни вже зареєстрували електронну петицію на сайті Київради з ініціативою припинити косіння трави. Загалом це не перша петиція щодо косіння трави, яку створюють мешканці міста.

Цього року в Києві обрали визначені експериментальні ділянки, на яких висаджуються декоративні луки та застосовується підхід відмови від косіння. А керівник Департаменту довкілля КМДА Олександр Возний повідомляв, що перед сезоном косінням офіційно нагадали усім комунальним службам, які займаються доглядом газонів, дотримуватися Правил утримання зелених насаджень. Передусім йдеться про важливість дотримання вимог щодо висоти скошування, яка на партерних газонах має становити не менше 2-4 см, звичайних – 3-5 см.

Раніше генеральний директор Київзеленбуду Олексій Король пояснював, що газони з високою травою, нагадав Король, можна облаштовувати лише у безлюдних місцях: вздовж доріг, транспортних розвʼязок, десь у віддалених куточках парків. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button