Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Трамвай №14 маршруту на вулиці Дегтярівській, 1981 рік. Фото: Ааре Оландер

Через будівництво нової розв’язки на перетині вулиць Дегтярівської та Довженка в Києві буде зупинено рух двох трамвайних маршрутів. Також до кінця липня обмежено автомобільний рух на вулиці Довженка.

Трамваї №14 і №15 не ходитимуть від сьогодні до 30 листопада. Замість них запустять автобуси:

  • автобусний маршрут №14-Т від зупинки «Проспект Відрадний» до Контрактової площі;
  • автобусний маршрут № 14-ТК від зупинки «Проспект Відрадний» до станції метро «Лук’янівська». 
Схема автобусних маршрутів на заміну травмаїв

Дегтярівський шляхопровід було збудовано 1963 року і його жодного разу капітально не ремонтували. Кілька років тому з нього падали шматки бетону.

Запланована реконструкція передбачає, що шляхопровід повністю розберуть — прогони, опори, фундаменти, — і будуватимуть фактично нову розв’язку.

Ширина нового шляхопроводу збільшиться із 28 до 40 метрів, що дозволить облаштувати велодоріжки. Також він буде вищим. Його вартість, за попередніми оцінками, — 934 мільйони гривень. Закінчити планують за 14 місяців.

Нагадаємо, крім Дегтярівського шляхопроводу цьогоріч місто вирішило будувати розв’язку на перетині вулиць Богатирської та Полярної, що на Оболоні та продовжувати добудовувати Шулявський шляхопровід.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button