Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізація: sun-ways.ch

Цього літа у східній Швейцарії змонтують невелику тестову ділянку залізниці з сонячними панелями між рейками, повідомляє Fast Company.

Технологію розробив стартап Sun-Ways. Ідея спала на думку співзасновнику компанії Джозефу Скудері, коли той чекав на поїзд і дивився на колію: стільки невикористаного простору пропадає марно, подумав він.

Сонячні панелі на коліях, як очікується, генеруватимуть електроенергію для місцевих домогосподарств. У перспективі цією енергією можна живити поїзди.

Візуалізація: sun-ways.ch

Під час пілотного проєкту, який оцінюють у 560 тисяч доларів, панелі укладатиме звичайний поїзд, обладнаний спеціальним механізмом. Планують встановити 60 панелей на 43-метровому відрізку біля міста Невшатель.

Надалі Sun-Ways планують створити спеціальний склад із двох вагонів для укладання панелей.

Фахівці галузі, однак, вважають, що стартапу доведеться вирішити низку складнощів із цією технологією: на панелях осідатиме бруд від поїздів, існуватиме завелика відстань між панелями та точкою з’єднання з мережею.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button