Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: esbu.gov.ua

Посадовці Гостомельської селищної військової адміністрації привласнили п’ять мільйонів гривень, які виділяли у період 2022-2023 років на усунення аварій в житловому фонді та облаштування укриттів. Виявилось що договори укладались із підконтрольними суб’єктами господарської діяльності за завищеними цінами, повідомляє Бюро економічної безпеки.

Слідчі з’ясували, що фактичні будівельні роботи були виконані не в повному обсязі, а окремі роботи були взагалі здійснені силами комунальників. Про це свідчать акти виконаних робіт. Надалі підприємства переможці закупівель перераховували кошти на рахунки фіктивних підприємств, офіси яких розташовані у Вінниці, а пізніше переводили їх у готівку. За попередніми підрахунками, сума завданих державі збитків становить понад 5 млн гривень.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснюється за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Фігурантам загрожує позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

У Гостомелі під час бойових дій постраждало понад 4500 будинків – це майже половина всіх споруд міста. 12% споруд повністю знищені, ще майже 8% будівель зазнали сильних руйнувань. Загальна вартість заданих збитків – 9,5 млрд гривень. Найбільше постраждала промислова інфраструктура  – 5,3 млрд гривень, житлова та присадибна – 3,2 млрд гривень, соціальна – 842 млн гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button