Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: twitter.com/JerppaM

У центрі Амстердама перекрили автомобільний рух на одній з найжвавіших вулиць — Веесперстраат. Це експеримент, який триватиме шість тижнів — до 23 липня, повідомляє NL Times.

Веесперстраат на Google Maps

Протягом цього періоду муніципалітет вивчатиме, як перекриття руху відіб’ється на трафіку, бепеці, якості повітря, рівні шуму, а також як це сприйматимуть мешканці. Поки що мешканці постять у твіттері карти заторів, які охопили навколишні вулиці. Втім, ініціатори проєкту вважають, що за кілька днів автомобілісти пристосуються та обиратимуть альтернативні шляхи.

Фото: twitter.com/PersburoUNN

Веесперстраат закрито для автомобілів з шостої ранку до 23:00. На прилеглих вулицях і провулках рух також обмежено, аби автівки не перетинали перекриту вулицю. Велосипедний рух лишається, автомобілі екстрених служб можуть проїжджати, дочекавшись відкриття шлагбаумів.

Фото: twitter.com/JerppaM

Щодня комунальні працівники укладають на вулиці штучний газон і розставляють квіткові клумби. А ввечері згортають траву і прибирають квіти, — адже вночі Веесперстраат відкривають для автомобілів.

Фото: twitter.com/vandervlies

Ідея з газоном і квітами стала окремою темою для саркастичних коментарів у соцмережах. Декому ящики нагадують кладовище.

Фото: twitter.com/PersburoUNN

Цей експеримент планували протягом кількох років. Чимало жителів Амстердама критикували ідею. Побоювання щодо заторів, які спричинить перекриття Веесперстраат, посилювалося тим, що інша важлива для автомобільного руху вулиця, Статхоудерскаде, в цей час також перекрита через ремонтні роботи.

Фото: twitter.com/blondie_hawaii

За прогнозами, населення Амстердама зростатиме принаймні наступні 25 років, і автомобільний трафік зросте на 40%. Тому муніципалітет намагається обмежити використання автівок.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button