Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Yura Forrat / Pexels

100% українців називають найбільшою проблемою країни війну, 98% — руйнування інфраструктури та житла, а 94% — корупцію.

Такі результати соціологічного опитування на тему відбудови, проведеного Info Sapiens на замовлення Transparency International Ukraine за підтримки USAID.

Представники бізнесу ставлять проблему корупції на друге місце. 83% бізнесу зазнали збитків та втрат, 25% — руйнувань або пошкоджень. Проте лише третина фіксують пошкодження, решта не вірять у відшкодування та допомогу.

Своїми головними больовими точками бізнес вважає відсутність платоспроможного попиту, низьку купівельну спроможність, втрату кваліфікованого персоналу, проблеми з ланцюгом постачання та втрату логістичних зв’язків. Брак персоналу особливо гостро відчувається у таких галузях, як проєктування, будівництво, транспорт і логістика.

Населення та бізнес поділяють позицію, що відбудова України триватиме до 10 років та більше — таку думку висловили 60% бізнесу і населення. 

59% населення (серед представників бізнесу частка зростає до 63%) переконані, що житло для тих, хто його втратив, мають будувати вже зараз, а не чекати капітального будівництва після перемоги.

Населення очікує, що під час відбудови модернізуватимуть і старі об’єкти. Наприклад, жителі сіл очікують, що буде побудовано або відремонтовано дороги, лікарні, школи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button