Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Hans Moerman

Представники десяти громадських організацій звернулися до центральних та місцевих органів влади, а також представників місцевого самоврядування із проханням забезпечити інклюзивну відбудову України. Відповідний документ був підписаний в Києві під час заходу «Об’єднуємося для інклюзивної відбудови України».

Вони вимагають уникати фінансування будівництва або реконструкції будівель, публічних просторів, вулиць, які не відповідають принципам універсального дизайну та вимогам ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд»

«Із початком повномасштабного вторгнення кількість людей з інвалідністю почала різко збільшуватись, а проблеми, котрі існували і до вторгнення, стали ще більш актуальними та явними. Представники десяти громадських організацій підписали заяву, яка має на меті привернути увагу влади до питань інклюзивної відбудови країни», – розповіла виконавча директорка громадської спілки «Ліга Сильних» Дар’я Сидоренко.

Відповідна заява буде надіслана Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури України, усім обласним цивільним/військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування. Також заяву направлять міжвідомчій робочій групі з розгляду узагальнених пропозицій заявників та підготовки пропозицій Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Вони закликають колег з інших громадських організацій долучитися до підписання заяви.

Фото: ls.org.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button