Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Sangga Selia

Німеччина пропонує літні квитки на потяги за 10 євро, щоб заохотити подорожувати залізницею, підтримати містян під час кризи вартості життя та скоротити викиди. Про це пише Еuronews.

Deutsche Bahn, національна залізнична служба Німеччини, оголосила про запуск квитків за ціною 9,90 євро на деякі поїздки ICE (Inter City Express) на короткі відстані. Нова пропозиція діятиме у період з 11 червня по 31 липня 2023 року. Доступні маршрути включають подорожі між Кельном і Дюссельдорфом; Гамбургом і Бременом; Дрезденом і Лейпцигом; Аугсбургом і Мюнхеном. Дешеві квитки продаватимуть лише для поїздок у вагонах другого класу. Загалом Deutsche Bahn випустить один мільйон таких квитків для продажу.

Якщо у пасажира є BahnCard 25 або 50, то він може отримати додаткові знижки. Таким чином коротка поїздка може коштувати близько 7,4 євро.

У Німеччині з першого травня почав діяти «німецький квиток» (Deutschlandticket) – універсальний місячний проїзний для громадського транспорту на всій території країни, який коштує 49 євро. Універсальний проїзний поширюється лише на локальний і регіональний транспорт – міські автобуси, трамваї, метро, приміські поїзди тощо. Швидкісні поїзди та автобуси далекого прямування оплачуються окремо.

Пільговий проїзний прийшов на зміну так званому «квитку за 9 євро», з яким жителі Німеччини та туристи влітку могли користуватися громадським транспортом за пільговим тарифом. Програма дешевих проїзних коштувала німецькому уряду понад 2,5 мільярда євро.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button