Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Хмарочос

У застосунку Київ Цифровий запустили можливість додавати віртуальну транспортну картку. Ця опція доступна після оновлення.

Раніше модна було користуватися лише фізичною, пластиковою карткою, яка коштує 50 гривень. Застосунок дозволяв купувати поїздки на цю картку, але оплачувати проїзд потрібно було саме пластиком.

Тепер віртуальну картку можна використовувати так само, як і пластикову. Її також можна додати до Apple Wallet.

Водночас за створення віртуальної картки потрібно заплатити 40 гривень. Дикусія про її вартість розгорнулася під дописом киянина Дмитра Пилипенка.

«У мене питання: якого біса цифрова транспортна картка взагалі щось коштує? Чому за 16 цифр банківської картки в Gpay банк не бере з мене кошти, а якесь КП, що існує на кошти киян, вирішило додатково рубанути капусту на цифрових картках?» — обурюється він.

У Києві Цифровому послалися на необхідність оплачувати підтримку програмного забезпечення; збереження та захист даних; резервний та обмінний фонди для карт.

У відповідь на це Пилипенко звертає увагу на те, що у травні ГІОЦ придбало послуги на випуск віртуальних карток за 20 мільйонів гривень — тобто грошей із бюджету, який наповнюється платниками податків.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button