Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Ollie Tulett

Італійське місто Болонья планує обмежити швидкість на дорогах до 30 кілометрів на годину. Про це пише The Mayor.

План руху під назвою Bologna Città 30 має на меті зробити вулиці спокійнішими, безпечнішими та зручнішими для містян. Реалізація проєкту зробить Болонью найбільшим містом в Італії, де майже повністю буде діяти обмеження швидкості 30 км/год. У регіоні Емілія-Романья вже є зона з обмеженою швидкістю, яка охоплює приблизно третину міської мережі доріг.

Нові обмеження, ймовірно, не будуть застосовуватися лише на кількох головних магістралях. Однак планується, що 90% найбільш густонаселеної частини міста потрапить під нові правила.

Місцева влада надасть шестимісячний пільговий період для проведення кампанії з підвищення обізнаності та інформування громадян. З липня по вересень сектор сталої мобільності продовжить встановлення горизонтальних і вертикальних знаків і прийме відповідні дорожні постанови, які набудуть чинності з першого січня 2024 року.

Для позначення нової швидкості буде встановлено та пофарбовано понад 500 одиниць вертикальної дорожньої розмітки та 300 дорожніх знаків відповідно.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button