Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Jonas Weckschmied

Європа нагрівається вдвічі швидше, ніж інші континенти і найбільше постраждала від глобального потепління. Про це йдеться в новому звіті Всесвітньої метеорологічної організації ООН, пише The Mayor та Le Figaro.

У дослідженні йдеться, що клімат в Європі потеплішав на 2,3 градуса у 2022 році порівняно з доіндустріальною епохою (1850-1900 рроки), що вдвічі перевищує середньосвітовий показник з 1980-х років. У той час як вся планета нагрілася майже на 1,2 градуса через викиди парникових газів, «Європа є регіоном, що найшвидше нагрівається у світі», заявив професор Петтері Таалас, генеральний секретар Всесвітньої метеорологічної організації.

У країнах, включаючи Бельгію, Францію, Німеччину, Ірландію, Італію, Люксембург, Португалію, Іспанію, Швейцарію та Великобританію, 2022 рік був найтеплішим за всю історію спостережень.

Це створює серйозні проблеми для сільського господарства та виробництва енергії гідроелектростанціями. З 1997 по 2022 рік льодовики в Європі втратили приблизно 880 кубічних кілометрів об’єму. Найбільше постраждали Альпи, де середня товщина льоду зменшилася на 34 метри. Крім того, високі температури посилили інтенсивні і широкомасштабні посухи, спричинили сильні лісові пожежі, які посіли друге місце за площею спалення на континенті за всю історію спостережень, і стали причиною загибелі тисяч людей від теплових хвиль.

У свою чергу Європейський Союз зобов’язався збільшити виробництво відновлюваної енергії щонайменше до 42,5% від загального споживання до 2030 року. Минулого року в Європі вітрова та сонячна енергія виробила 22,3% електроенергії, вперше обігнавши викопне паливо (20%) і вугільну енергію (16%), частково завдяки значному збільшенню потужності сонячної енергії.

Читайте також: Глобальне потепління вже не зупинити. Професор радить готуватися до життя на планеті-теплиці

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button