Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Ганна Черненко

У зруйнованому після російської окупації селі Довгеньке на Харківщині чоловік будує будинок із ящиків з-під «Градів». Про це йдеться в сюжеті «24 каналу».

Фермер Ігор Князєв зводить будинок вже півроку. Він вже використав сотню російських коробок, на яких видніється маркування і навіть адреси, звідки везли снаряди. Будинок Ігоря, як і все село, вщент зруйнований росіянами. У чоловіка, його батьків і родичів домівок не лишилося.

«Це буде кабінет, там буде дві спальні. Оце ящики, вони скручені, всередині крихти пінопластові. Пропінена. Отут іще мінвата під плитою OSB. А з того боку зашивається профілем. Ящиків – отак, можна будувати що завгодно. Будинок буде теплий», – каже фермер.

Фото: Ганна Черненко

У селі Довгенькому у квітні залишалося жити дев’ятеро людей. До повномасштабного вторгнення у населеному пункті проживали понад 700 жителів. Минулої весни Довгеньке опинилося на лінії оборони на шляху до Слов’янська, потім село окупували. Росіяни повністю зруйнували інфраструктуру, не лишилося цілих будинків.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button