Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Пожежа у «Жовтні» у 2014 році. Фото: Павло Міцкелевич, Вікімедіа

Кінотеатри «Жовтень» та KINO42 на Подолі в Києві отримали «численні погрози» через проведення ЛГБТ-кінофестивалю Sunny Bunny, йдеться у спільній заяві закладів.

Дописи з закликами до насильства з’явилися, зокрема, в соцмережах та ілюструвалися фото «Жовтня» у вогні. Ультраправі підпалили кінотеатр 29 жовтня 2014 року під час одного з показів Sunny Bunny — на той час однієї з програм фестивалю «Молодість». Масштабну пожежу гасили майже добу. За рік кінотеатр відкрили після реставрації.

Один із дописів із погрозами

Цьогоріч Sunny Bunny — окремий кінофестиваль, який почався 22 червня та триватиме до 28 червня. Подія відбувається за підтримки низки іноземних посольств.

Кінотеатри «Жовтень» та KINO42, в яких проходять покази, спільно з організаторами фестивалю, написали звернення до поліції щодо посилення охорони під час заходів та притягнення потенційних нападників до максимального покарання.

У «Жовтні» та KINO42 нагадують, що є одними з останніх фестивальних майданчиків, що залишилися у Києві після закриття кінотеатру «Київ», «Кінопанорама» та «Україна». 

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button