Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23548 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/tobymolly4mayor

Бюлетень на сьогоднішніх виборах мера канадського Торонто — це розбитий на три колонки довгий перелік кандидатів. Загалом їх 102 — переважно людей, але є й одна собака.

Шестирічна Моллі, метис хаскі, йде на вибори, зареєстрована на ім’я свого власника Тобі Хіпса, кліматичного активіста. Головний пункт її кампанії — зупинити посипання сіллю доріг взимку. Також обіцяє зробити житло доступнішим, заборонити системи опалення на газі та вугіллі в нових будинках, підняти податки для багатомільярдних бізнесів.

Серед інших претендентів — 18-річний Мейор Строс, який обіцяє усунути сморід навколо магазинів з марихуаною, прибрати «лежачих поліцейських» та заборонити вживати слово muck («мєрзость»); засновник фінансової піраміди Едвард Гонг; колишній бездомний Кевін Кларк, він намагається стати мером вже всьоме; зірка стендапу Бен Банкас.

Рекордній кількості кандидатів слід завдячувати низькому прохідному порогу участі у виборчих перегонах: лише 25 підписів і внесок 250 канадських доларів (приблизно 174 євро) — та й той повертається. Звісно, успішна агітаційна кампанія коштує значно більше — один мільйон доларів у середньому. Водночас на цих виборах у Торонто встановлено й ліміт на передвиборчі витрати — 1,66 мільйона.

Ажіотаж викликало і те, що посада мера лишалася фактично вакантною з лютого цього року. Джон Торі, який очолював Торонто останні вісім років, подав у відставку після того, як стало відомо про його позашлюбний зв’язок з однією зі співпрацівниць. До речі, попередній мер, Роб Форд, пішов з посади, зізнавшись у тому, що курив крек на робочому місці.

Джон Торі. Фото: Bruce Reeve, CC BY-SA 2.0
Роб Форд. Фото: Bruce Reeve, CC BY-SA 2.0

За матеріалами: Bloomberg, BBC.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button