Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зруйноване мозаїчне панно, розташоване у будівлі пожежної частини №26 на території Виставкового центру, відновлять. Про це повідомив директор ВДНГ Євген Мушкін.

ВДНГ та Головне управління ДСНС у Києві провели нараду, на якій вирішили відновити мозаїчне панно в його первісному вигляді, а також поспілкувалися з архітекторами, істориками, пам’яткознавцями, мистецтвознавцями й митцями.

Мушкін пояснив, що для цього частково буде використано елементи оригінального панно, що збереглися.

Крім того, ВДНГ вирішило створити публічний реєстр поки що необлікованих цінностей, які знаходяться на території Експоцентру.

«Це дозволить мистецтвознавцям, архітекторам та іншим небайдужим людям з активною громадською позицією та відповідною експертністю у зручний для всіх спосіб нарешті зафіксувати цінні необліковані обʼєкти культурної спадщини ВДНГ, а нам – отримати структуровану інформацію, з якою ми звернемось до відповідного органу державної влади із заявою про реєстрацію таких памʼяток у державному реєстрі», – зазначив курівник ВДНГ.

Фото: Дмитро Соловйов

Мозаїчне панно, яке зображувало боротьбу пожежників із вогнем, розміщувалася на стіні всередині павільйону.

Павільйон №26 «Протипожежний захист» на ВДНГ було відкрито 1977 року, там розташовувалася відповідна тематична експозиція. Зараз це приміщення ДСНС. 

Мозаїка у 2020 році. Фото: Iryna Karapetova, Google Maps

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button