Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Felix Mooneeram

Український дубляж у кінотеатрах не замінюватимуть мовою оригіналу для фільмів, що вийшли в прокат англійською мовою. Про це в ефірі національного телемарафону заявила заступниця голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук, пише «24 канал».

За її словами, показ англомовних фільмів мовою оригіналу звузить права україномовних громадян, які йдуть подивитися фільм. «Я думаю, що якраз це питання ми будемо доопрацьовувати на комітеті», – зазначила Кравчук.

Вона пояснила, що законопроєкт є рамковим, тобто лише задає напрям руху. Тож комітет Ради обговорить його з профільною спільнотою, кінотеатрами та з людьми. Альтернативним варіантом може бути програма підтримки кінотеатрів, або тих сеансів, які демонструватимуть фільми англійською. Вона запропонувала як варіант надання глядачам спеціальних ваучерів на сеанси цією іноземною мовою.

Нещодавно Володимир Зеленський вніс до Ради законопроєкт щодо англійської. Зокрема, глава держави ініціював показ фільмів у кінотеатрах мовою оригіналу з субтитрами українською. Відповідно до законопроєкту, англомовні фільми у кінотеатрах мають показувати в оригіналі з українськими субтитрами. Однак, з 2025 року – 50%, 2026 – 75%, а з 2027 – всі. У цей період держава надасть фінансову підтримку на придбання квитків.

Водночас у законопроєкті не обмежується дублювання фільмів на телебаченні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button