Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/zelenbud

У Броварському лісництві під Києвом почали облаштовувати Музей лісу, повідомляє Київзеленбуд.

Ідея виникла після того, як лісники, розбираючи стару будівлю лісової застави, знайшли документи кінця ХІХ — початку ХХ століття. Вони стали першими експонатами.

Наприклад, «Протокол про лесонарушение», складений 1879 року: хтось вкрав «казенні» дерева з лісу, винного не знайшли, і сплатити штраф змусили лісника.

Місцеві краєзнавці мають ще старіші свідчення — з 1830-х років, стверджує директор Дарницького лісогосподарства Михайло Явний.

Музей розмістили в будівлі Броварського лісництва. Цю садибу збудували в 1903 році, а у володіння лісників вона перейшла в 1917-му.

Крім старих матеріалів у музеї також будуть представлені схеми й карти, описи дерев, прилади та засоби, з якими працювали лісники в різні часи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button