Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23582 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Український проєкт REAL TIME зібрав на кікстартері вдесятеро більше очікуваної суми на виготовлення концептуального годинника.

REAL TIME — це колаборація української компанії ZAVOD, що виробляє нішеві годинники, та індустріального дизайнера українського походження Олексія Іскоса, який живе в Данії.

Команда почала роботу над проєктом три роки тому, до пандемії коронавірусу, однак запуск відтермінували через початок великої війни. Перші кілька місяців розробники займалися волонтерством, дехто виїхав з дітьми, дехто вступив до лав ЗСУ. Зрештою годинник презентували на Kickstarter, запланувавши зібрати п’ять тисяч доларів і натомість отримавши понад 50 тисяч.

Ідея, яку вклали у механічний годинник, — крихкість миті життя, цінування часу тут і зараз у цифрову епоху, оскільки світ може змінитися будь-якої хвилини, як це сталося після російського вторгнення.

Циферблат не має стрілок, він складається з двох дисків, які обертаються, показуючи хвилини і години. Дизайнери надихалися традиційними лабораторними інструментами та приборною панеллю літака.

Ще одна складова концепції — зоряне небо, як приклад насолоди миттю. Розробники обрали шість локацій з низьким світловим забрудненням, звідки можна спостерігати зорі. Серед них — Ужоцький перевал в українських Карпатах. На звороті годинника вигравійовано назву і координати однієї з локацій на тлі зоряної карти, а також час щорічного метеоритного дощу. Дизайнери радять сайт darksky.org, на якому можна знайти й інші місця для спостереження за зоряним небом.

Годинники отримають ті, хто зробив внесок від 157 доларів. Після запуску годинник коштуватиме 210 доларів. Доставка обійдеться приблизно у 20 доларів. Годинники мають бути виготовлені та почнуть розсилатися замовникам наприкінці 2023 року. Виготовляють годинники на виробництві у Гонконгу.

Виробник також виготовить спеціальну партію WAR TIME. Вона відрізняється відповідним написом на звороті та амуфляжним ремінцем. Такий годинник дорожчий за звичайний на вісім доларів, які буде спрямовано цивільним, постраждалим від російського вторгнення. Розробники сподіваються після війни випустити партію PEACE TIME.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button