Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Малюнок Олександра Грехова, присвячений сповіщенням від ДСНС

Сьомого липня на телефони киян надійшов гучний сигнал — з початком повітряної тривоги і згодом з відбоєм.

Це європейський стандарт сповіщень про небезпеки, який ДСНС тестувала торік. Так у ЄС інформують про небезпечні погодні умови, пожежі, зникнення дитини тощо. Різкий гучний звук став приводом для мемів і жартів. Після періоду тестування сигнали довший час не надходили, тому нещодавнє оповіщення налякало багатьох киян.

У ДСНС, втім, заявили, що сповіщення розсилає Київська міська адміністрація. Мовляв, ця система перебуває на балансі обласних адміністрацій і законодавство покладає саме на місцеву владу питання сповіщення населення про повітряну тривогу.

Київська військова адміністрація у той же день заявила про проблеми з «екстреними оповіщеннями». Заявили, що тимчасово сигнали тривоги надходитимуть лише в застосунку Київ Цифровий».

Кілька днів потому, 11 липня, КМДА оголосила, що екстрені сповіщення з гучним сигналом розсилає ДСНС через свою систему. Натомість КМДА повідомляє про повітряну тривогу тільки через застосунок Київ Цифровий та офіційний Telegram-канал.

ДСНС, однак, наполягає, що оповіщення населення про небезпеки — це таки повноваження Київської військової адміністрації. 

Пояснюють, що торік ДСНС спільно з мобільними операторами налашували розсилання таких сигналів на мобільні телефони, однак тепер цей обов’язок покладається на місцеві органи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button