Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ілюстративне фото

У Дніпрі на вулиці Скоробогатова, яку майже закінчили ремонтувати, незабаром з‘являться перші в місті «берлінські подушки». Про це повідомляє спільнота Urban Dniprо.

На вулиці Скоробогатова під час ремонту замінили покриття проїзної частини, проте підняті переходи не передбачили. Перші чотири подушки планують встановити до кінця літа.

Дорога на вулиці Скоробогатова зроблена за всіма європейськими стандартами з паркувальними кишенями, тротуарною плиткою, каналізаційними ливнівками, заявили в мерії. Під час ремонту враховують елементи доступності, зокрема, на бордюрах облаштовують необхідні заниження і тактильну лінію перед виходами на проїжджу частину, виділяють проїзди до будинків, які перетинають тротуар вздовж вулиці, — для додаткової уваги водіїв і пішоходів. Крім того, колір тротуарної плитки. Обабіч її вкладають темнішою, а центральну частину пішохідної зони оздоблюють світлішим кольором.

Ремонт вулиці Скоробогатова

У новій редакції ДСТУ від 2020 року вказано, що дорожні пагорби не повинні обмежувати рух пішоходів та велосипедистів та погіршувати водовідведення. Нові правила дозволяють влаштовувати інші засоби заспокоєння руху, такі як берлінські подушки та підвищені переходи.

Так, водій має два сценарії перетину берлінської подушки: призупинитись та проїхати чітко по краях подушки не заїжджаючи на трапецієвидний пагорб; призупинитись та проїхати одним колесом по пагорбу з вимушеним «підскоком». Велосипедисти вільно оминають берлінську подушку між дорожнім бортом та пагорбом, а громадський транспорт легко пропускає пагорб між колесами.

Читайте також: Квіткові клумби та «розумні лежачі поліцейські»: як у Швеції знижують швидкість у житлових кварталах?

Нещодавно київські урбаністи на заході «Київська майстерня міста» домовилися з чиновниками про потребу опрацювати найближчим часом питання встановлення «берлінських подушок» на заміну застарілому засобу заспокоєння руху – «лежачим поліцейським».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button