Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23556 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

Верховна Рада 13 липня ухвалила в першому читанні законопроєект про легалізацію медичного канабісу. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Міністерство охорони здоров’я пропонує ліцензувати господарську діяльність із культивування сортів коноплі для медичних цілей. Для культивування канабісу для медичних, промислових цілей та в науковій і науково-технічній діяльності потрібно буде отримати дозвіл. Також за обігом коноплі для медичних цілей буде постійний нагляд. Зокрема, кожна партія препаратів має маркуватись унікальним штрих-кодом та має бути електронний реєстр обліку переміщення медичного канабісу. Отримати препарати на основі канабісу можна буде лише за призначенням лікаря відповідно до медичних показань.

Медичний канабіс використовують для лікування різних захворювань, насамперед з метою полегшити симптоми і покращити якість життя. Тому медичні продукти з канабісу містять канабіноїди, які мають терапевтичні переваги, а не психоактивні речовини. Таку марихуану використовують при лікуванні хронічного болю, епілепсії, анорексії, посттравматичного синдрому, захворювань імунної системи, артриту та ревматизму, астми, хвороб Альцгеймера та Паркінсона та багатьох інших важких захворювань. В Україні в тому числі такого лікування потребують поранені та військові із ПТСР, заявляв голова профільного парламентського комітету Михайло Радуцький.

Польща легалізувала застосування медичного канабісу для пацієнтів з тяжкими захворюваннями з 2018 року. Серед інших країн, де канабіс можна отримати як ліки, – Канада, Ізраїль, Австралія, Чехія, Австрія, Франція і Німеччина.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button