Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23533 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Перший в Україні підрозділ багаторівневої аеророзвідки збирає 317 мільйонів гривень на комплектування, щоб об’єднати в одну систему дані БПЛА, камер, супутників. Це дозволить бачити та зупиняти ворога.

Ідея створення підрозділу такого формату належить Командувачу сил територіальної оборони ЗСУ генерал-майору Ігорю Танцюрі та його команді. За їхнім задумом, новий підрозділ завдяки поєднанню різних за типом БПЛА – від комерційних дронів до стратегічних крил – зможе тримати під візуальним контролем територію радіусом у 240 кілометрів, координувати операції різних військ, в тому числі артилерію та авіацію.

«Очі яструба» — це універсальний інструмент комплексної розвідки, що складається з шести рівнів високотехнологічних складових: камери спостереження, комерційні дрони, індустріальні коптери, тактичні «крила», стратегічні «крила», супутникова розвідка. Такий багатовекторний підхід дозволяє планувати ефективні наступальні операції та діяти на упередження в обороні.

Зібрати потрібну суму «Очам яструба» допомагає «Фонд освітніх ініціатив». Вже понад 11 років Фонд сприяє розвитку вітчизняної ІТ-індустрії та популяризації інновацій як способу мислення.

Наразі аеророзвідники «Очей яструба» тренуються вдень і вночі, збільшують кількість годин «нальоту» на тренувальних БПЛА, навчаються поєднувати дані отримані з БПЛА та супутників.

Допомогти проєкту

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button