Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Чернівецька міська рада внесла зміни до правил благоустрою, дозволивши літнім майданчикам кафе та ресторанів працювати і влітку, і взимку. Для цього заклади мають отримати окремий дозвіл у департаменті урбаністики, повідомляє Molbuk.

Майданчики мають бути без скління, мангала тощо. Не дозволено встановлювати громіздкі конструкції.

Раніше літники відкривалися з першого квітня і працювали до першого листопада. Тих, хто не демонтував літні майданчики вчасно, могли оштрафувати.

За словами заступника директора Департаменту урбаністики Дмитра Домітрюка, торік за користування літніми майданчиками до бюджету міста надійшло 1,5 мільйона гривень. Чиновник каже, оскільки цього року є нові майданчики, очікують більших надходжень. Вартість користування майданчиком залежить від зони: у центральній частині міста це 700 гривень за квадратний метр. У серединній – 500, а на периферії – 300.

Наразі при встановленні літніх майданчиків керуються вимогами, які затвердили на виконкомі у 2019 році. Зокрема, вони передбачають, що літні майданчики можна розміщувати вздовж фасадів будівель закладів харчування в межах тротуару. Також вони мають бути доступними для людей з інвалідністю й передбачати проїзд для автотранспорту спеціальних служб шириною не менше 3,5 метрів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button