Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Райадміністрація Шевченківського району Києва збирається побудувати укриття на 140 осіб у селі Осій на Закарпатті. Про це повідомив депутат Київради Леонід Ємець, член контрольної комісії з перевірки укриттів.

Йдеться про облаштування укриття в дитячому таборі «Зачарована долина». Закарпатська — єдина область України, де не було ракетних обстрілів.

Проєктна вартість будівництва — 14 мільйонів гривень. Наразі підписано договір на розробку проєктно-кошторисної документації за 350 тисяч гривень.

Ще раніше РДА витратила сім мільйонів гривень на капремонт табору. На думку Ємця, замовили задорогу техніку та матеріали, наприклад, кондиціонери по 160 тисяч гривень, душові кабіни по 32 тисячі та двері по 22 тисячі.

У травні для табору купили за два мільйони гривень мікроавтобус Hyundai Staria у комплектації Business+.

Перший заступник голови РДА Олександр Поповцев закликав «не шукати зраду».

«Табір “Зачарована Долина” відноситься до сфери управління Шевченківської РДА і він приймає дітей наших, киян. І для повноцінної роботи табору там має бути укриття, згідно норм чинного законодавства України. Чи може Закарпаття для вас вже не Україна?» — заявив він.

Щодо автомобіля, то чиновник пояснює його закупівлю тим, що табір розташовано у горах, тож мікроавтобус має бути повнопривідний, і такий є лише в топовій комплектації.

«Чи ви проти щоб діти їздили на нормальних машинах, по-вашому вони мають їздити на возі, запряженому кіньми?» — обурюється Поповцев.

Раніше в поле зору комісії потрапила Дніпровська райадміністрація, яка закупила дорогі овочерізки для укриттів і барабани для психологічного розвантаження дітей у бомбосховищах.

Коментарі:

    dimakyiv :

    Закарпатська — єдина область України, де не було ракетних обстрілів. – був один, станцію Воловець в 2022 обстріляли

    Тарас Кайдан :

    Це також грає роль. Але найважливіше, що в Києві багато обстрілів. І випадки, щоб з міського бюджету витратили такі кошти на облаштування укриття, знайти досить складно.

    dimakyiv :

    я до того, що невеличка помилка по фактам була в тексті. а так 100% згоден. а саме цікаве що Леонід Ємець – це та людина, яка викрила закупівлю барабанів і овочерізок в укриття в Дніпровському районі. така іронія

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button