Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23509 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Julius Kalinskas

У Вільнюсі забудовник планував вирубати дорослі дерева задля нового будівництва, але міське самоврядування зобов’язало компанію організувати зустріч з жителями та вислухати їхні аргументи проти. У результаті люди вийшли на протест, пише «Делфі».

Компанія Dobilo daigas планує зрізати дев’ять дерев у сквері біля пам’ятника письменнику Ромену Гарі. Перед запланованою на серпень вирубкою на терасі біля скульптури мала пройти зустріч з жителями. Місто також зобов’язало забудовника розробити та погодити проєкт озеленення.

На зустріч прийшли кілька сотень городян з плакатами проти вирубки. Проте сам забудовник не з’явився. Тепер Генпрокуратура проведе перевірку його планів щодо дерев.

Мешканці звинувачують владу міста у тому, що вона заявляє про відсутність законних підстав для зупинки проєкту. «Правда в тому, що самоврядування не надало суду жодних аргументів на користь збереження дерев, тому суд просто був змушений задовольнити клопотання забудовника, але у висновку суду йдеться, що якщо самоврядування надасть аргументи, то можливе й протилежне рішення», – заявила одна з організаторок протесту.

Фото: Julius Kalinskas

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button