Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23576 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Київпастранс

Сьогодні, 25 липня, КМДА впровадила функцію оплати проїзду у муніципальних автобусах, тролейбусах, трамваях Києва. Відтепер користувачі зможуть здійснити оплату, просто піднісши свій iPhone або Apple Watch до розташованого в салоні валідатора.

Власники сумісних iPhone або Apple Watch також зможуть увімкнути Експрес-режим, який дозволить пасажирам київського громадського транспорту оплачувати проїзд в один доторк без потреби розблоковувати пристрій чи виводити з режиму сну.

Щоб підключити цю функцію, користувачам потрібно додати кредитну або дебетову картку, що відповідає вимогам, до Apple Wallet. Потім вони можуть увімкнути Експрес-режим, виконавши такі дії:

  • Відкрийте програму «Гаманець» на iPhone і виберіть картку.
  • Натисніть кнопку «Більше» (…), а потім — «Дані картки».
  • Натисніть «Параметри експрес-проїзду».
  • Виберіть бажану кредитну або дебетову картку.

Щоб забезпечити ще більшу зручність користування функцією, після ввімкнення Експрес-режиму клієнти зможуть використовувати свій iPhone для оплати проїзду в громадському транспорті до п’яти годин, навіть якщо пристрій розряджений, завдяки резервному живленню.

«Пишаюсь, що навіть у нинішні непрості часи ми не спиняємося й допомагаємо країні та її столиці рухатися до цифровізації, розбудовуючи зручне міське середовище, де всі оплати здійснюються безшовно, безпечно та без зайвих клопотів», — прокоментувала Віра Платонова, старша віцепрезидентка Visa в Україні, Грузії, країнах СНД та Південно-Східної Європи.

Дані кредитної чи дебетової картки, доданої до Apple Wallet, ніколи не передаються компанії Apple і не зберігаються на її серверах. Якщо iPhone або Apple Watch загубиться, власник пристрою може негайно скористатися застосунком Find My, щоб заблокувати пристрій і відстежити його місцерозташування.

Нагадаємо, що можливість оплатити проїзд банківською карткою в наземному транспорті Києва впровадили в жовтні 2022 року. Таку ж функцію в Київському метрополітені впровадили ще у 2015 році.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button