Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Влада Сан-Франциско почала розслідування щодо гігантського знаку «Х», який встановили на штаб-квартирі Twitter новий власник компанії Ілон Маск. Про це повідомило видання Associated Press.

Заміна літер чи символів на будівлях або встановлення вивіски вимагає дозволу, який свідчить про «відповідність історичному характеру будівлі» та безпечність.

«Для встановлення цієї вивіски також необхідна перевірка і схвалення планування. Місто відкриває скаргу і починає розслідування», — зазначив речник Департаменту будівельної інспекції Патрік Хеннан 29 липня.

Вже 31 липня гігантський знак «Х» прибрали з будівлі через скарги. Будівельна інспекція міста отримала 24 скарги на вивіску через надто яскраве світло та побоювання, що вивіска ненадійно прикріплена до даху. Відео з демонтованим знаком також опублікував сам Маск.

Власник нерухомості, де компанія Маска орендує офіси, повинен буде оплатити вартість дозволів на встановлення і демонтаж вивіски, а також витрати на розслідування, яке проводитиме міська влада. До цього працівники «Х» не пускали інспектора на дах та повідомили, що конструкція була «тимчасовою світловою вивіскою для проведення заходу».

Ілон Маск уперше розповів про плани перейменувати Twitter на X у червні 2023 року. На його думку, це свідчитиме про «трансформацію на платформу з ширшими можливостями».

Раніше обліковий запис @x належав фотографу із Сан-Франциско Джин Ікс Хвану (Gene X Hwang), який користувався ним з 2007 року. Компанія просто заволоділа його акаунтом без пропозиції фінансової компенсації, заявивши йому, що це її власність. Згодом вони запропонували йому за лояльність вибір сувенірної продукції X та екскурсію до штаб-квартири як «відображення нашої вдячності».

Фото: twitter.com/chudsoftiktok

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button