Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23599 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ілюстративне фото: freddie marriage / Unsplash

30 липня під час комендантської години у Києві на блокпості померла собака, бо волонтерів не пропустили до ветклініки. Зоозахисники звернулися до уряду з проханням передбачити можливість цивільним пересуватися в екстрених випадках.

Як повідомляє зоозахисна організація URSA, волонтери везли тяжко поранену собаку, безпорідну суку, з Київської області до цілодобової ветклініки у Києві. Стан тварини не дозволяв чекати ранку. На блокпосту №503 на в’їзді до столиці нацгвардійці не пропустили автомобіль. Волонтери викликали поліцію, яка була готова надати супровід до клініки. Та старший блокпоста відмовив через відсутність спецперепустки. Собака померла протягом години очікування на блокпості.

Фото: Ніна Дорощук, група порятунку тварин Dog Help Ukraine

Волонтери написали заяву, наполягаючи, що старший блокпоста порушив статтю 299 Кримінального кодексу — жорстоке поводження з твариною, що призвело до її загибелі. Зауважують також, що стаття 10 Закону про захист тварин від жорстокого поводження зобов’язує відповідальну особ забезпечити своєчасне надання їй ветеринарної допомоги. У Дарницькому управлінні поліції, втім, не побачили ознак правопорушення.

«Трагічний інцидент, який стався на вʼїзді в Київ, вимагає підняти непросте та вкрай важливе питання – пересування цивільних у комендантську годину в екстрених випадках, — зазначають в URSA. — Це не перший випадок, коли тварина, яка мала шанси на порятунок, загинула, бо супроводжуючих не пропустили на блокпості. Подібна недосконалість закону також може призвести до загибелі людини».

Зоозахисна організація надіслала звернення до Кабінету міністрів із проханням передбачити можливість цивільним в екстрених випадках пересуватися в комендантську годину.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button