Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Держбюро розслідування повідомило про підозру посадовцям ДСНС, через дії яких у січні в авіакатастрофі загинуло керівництво Міністерство внутрішніх справ. Літак зазнав катастрофи 18 січня 2023 року у Броварах на Київщині.

Працівники ДБР повідомили про підозру п’ятьом посадовцям ДСНС України. Вони порушили правила безпеки польотів гелікоптера, на борту якого перебувало керівництво МВС.

Зокрема, про підозру повідомили начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС України; в.о. командира частини; заступнику командира з льотної підготовки; командиру авіаційної ескадрильї; начальнику служби безпеки польотів Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України з міста Ніжин Чернігівської області.

За даними слідства, посадовці допустили відверті порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей.

Також слідчі ДБР відновили похвилинно день аварії, зокрема розшифрували «чорні скриньки». У січні 2023 року був запланований візит керівництва МВС до Харківської та Дніпропетровської областей. Посадовці ДСНС використали гелікоптер, який перебував на чергуванні для реагування на потенційні надзвичайні ситуації у Києві та області, та не мав дозвільних документів на виконання інших видів польотів.

Під час підготовки до польоту командиру екіпажу не повідомили про метеорологічні дані по всьому маршруту, зокрема, про вкрай несприятливі погодні умови над містом Бровари. Сам екіпаж не мав відповідних допусків до польотів у складних метеоумовах та необхідних сертифікатів. Проте виліт не скасували або не перенесли на пізніше, до моменту сприятливих погодних умов.

Через складні погодні умови гелікоптер летів на гранично низькій висоті, яка навіть менша, ніж висота будівель на маршруті руху. Командир екіпажу побачив перешкоду – багатоповерховий будинок та намагався його облетіти, однак різко піднявся вгору, втратив орієнтування в просторі й допустив зіткнення із землею.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button